Pasta jajeczna z awokado - Jedz, jedź ze mną

poniedziałek, 31 sierpnia 2015

Pasta jajeczna z awokado


To zdrowa wersja znanej wszystkim pasty jajecznej. Awokado dzięki swojej konsystencji świetnie zastępuje tłusty majonez oraz dodaje innego, nietypowego smaku. Świetnie komponuje się ze świeżym kawałkiem chleba z chrupiąca skórką.


Składniki: 

 
    › 1 jajko na twardo
    › pół awokado 
    › 1 łyżeczka siekanej natki pietruszki
    › kilka kropli soku z limonki lub cytryny
    › świeżo mielony pieprz
    › sól morska


Awokado obrać, włożyć do miseczki i rozgnieść widelcem. Skropić sokiem z limonki. Dodać natkę pietruszki. Obrane jajko na twardo, zetrzec na tarce o grubych oczkach. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem, po czym delikatnie wymieszać.  

| Podana ilość wystarczy na grubą warstwę pasty na dwóch kawałkach chleba. |





Brak komentarzy:

@annse_