Jajka faszerowane z curry na wielkanocny stół - Jedz, jedź ze mną

poniedziałek, 28 marca 2016

Jajka faszerowane z curry na wielkanocny stół

Faszerowane jajka z curry

Jajka faszerowane to miła odmiana, gdy jesteśmy znudzeni pospolitym jajkiem na twardo. Do tego świetnie prezentują się na stole, więc sprawdzą się m.in jako dodatek do wielkanocnego śniadania.

Składniki:

    › 4 żółtka wydrążone z jaj
    › 1 łyżeczka przyprawy curry
    › 2 płaskie łyżki majonezu (lub w lekkiej wersji jogurtu greckiego)
    › szczypta słodkiej papryki
    › sól 
    › *opcjonalnie ogórek konserwowy do dekoracji na przełamanie smaku


Wszystkie składniki oprócz ogórka należy umieścić w miseczce i ugniatać widelcem po czym doprawić solą. Jeśli lubimy bardziej intensywny smak, możemy wedle upodobań dodać większą ilość wymienionych przypraw. Białka napełniamy mieszanką i dekorujemy ogórkiem konserwowym. 

Faszerowane jajka z curry


Faszerowane jajka curry

Brak komentarzy:

@annse_